İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Altunizade Hafize Özal Ortaokulu

Mrt

LGS Sınavına hazırlanan 8.sınıf öğrencilerimiz hedeflerine ulaşmak için azimle çalışıyorlar. Bize de onlarla gurur duymak düşüyor. Yolları da şansları da açık olsun.

Mrt

Bilimsel, rasyonel ve eleştirel düşünmeyi teşvik eden, merak ve keşif yoluyla öğrenmeye dayalı bir merkez olan Bilim Üsküdar'ı 6.sınıf öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde, tarihte eşi benzeri görülmemiş büyük destanın kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Gününde eğitimci, yazar ve şair Mahmut TOPBAŞLI'yı okulumuzda misafir ettik. Vatan şairimiz, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'U kendisinden dinledik. Davetimizi kırmayıp bizi onurlandırdığı ve keyifli sohbeti için çok teşekkür ederiz.

Mrt

Ülkemizde deprem bilinci oluşturulması, depremlere her an hazırlıklı olunması amacıyla her yıl 1 - 7 Mart tarihleri "Deprem Haftası" olarak anılır. Bu kapsamda "Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatını" gerçekleştirdik.

Şbt

E-twinning projemizi birlikte yürüttüğümüz Yunanlı öğrenci kardeşlerimizle ilk tanışma toplantımızı gerçekleştirdik.

Şbt

Yunan ortağımızla birlikte yürüttüğümüz "Legends Unveiled" isimli E-twinning projemiz için öğrencilerimiz yaratıcı logolar tasarladı.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2.Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısı

8. Sınıf Öğrencilerimizin Münazarası

Tem

"15 Temmuz" hain darbe girişiminin yıl dönümünde şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.

Bir arada millet olmanın önemini ve zulme karşı mücadele etmenin şan ve şerefini daima hatırlatması açısından 15 Temmuz, mihenk bir tarihtir.

15 Temmuz'da, Anadolu coğrafyasında yanan hakikat güneşi bütün dünyaya örnek olmuş, aziz milletimiz güçlü direniş ruhu ve millî diriliş süreciyle destan yazmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 Temmuz'da, Türk milletinin evlatları birliğimizin, dirliğimizin, bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızla yüzyılın mücadelesini bir geceye sığdırmış, ülkemizin altını oyacak bu hain girişimi imha etmeyi başarmış, Çanakkale ruhunun ne demek olduğunu tüm dünyaya yeniden ilan etmiştir.

15 Temmuz, Anadolu hissiyatıyla "ciğerimizi yakan" bir hadise olsa da yürek coğrafyamızın derinliği ve genişliğine dair gerçekliği şeffaf biçimde ortaya koymuştur.

İbret vesikası olduğu kadar istikbalimizin pusulası da olan maarif meselemizi de derinden etkileyen o geceye dair kelimeler yetersiz kalsa bile kalbi vatanı için çarpanların mayasıyla üzerinde yaşadığımız toprakların vatan olması, meselenin ruhunu yeni nesillere aktarmak için oldukça önemlidir.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak memlekete dair sözünü canı pahasına söyleyen milletimizin ortaya çıkardığı birlik ruhuyla köklü, güçlü, kuşatıcı, kucaklayıcı, insanlığın zihnini ve ufkunu açan "Maarif Sistemi"ni; Türkiye Yüzyılı vizyonuyla medeniyetimizin ortaya koyduğu insan, toplum ve gelecek tasavvuru üzerinden inşa ederek ülkemizin yarınları olan öğrencilerimizi millî şuur idrakiyle 21. yüzyıl becerileriyle donatmak, nitelikli eğitimle buluşturmak, refah ve mutluluklarını sağlamak en temel hedefimizdir. Millet olarak bizim, hiçbir örgüte, hiçbir sapkın ve marjinal ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız dahi yoktur.

Bu vesileyle 15 Temmuz'da milletimizin ortaya koyduğu topyekûn direnişte şehit düşen bütün kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Allah hepsinden razı olsun.

Yusuf TEKİN

Milli Eğitim Bakanı